Wednesday, 22 February 2012

Ubat Batuk mana ek Bagus....Pls share ....

Erm....nak tanya korang..aku ni dah berminggu2 batuk...ubat klinik dah sebotol makan...xjugak lega2....huwaaaa.......rasanya nk try la ubat batuk yg tak der dadah mcm ubat klinik bg ni..asyik lalok ja bila telan....so geng..pls advise me tentang ubat 2 batuk yg elok...jap g nak pi beli la...

Ubat batuk cap ibu dan anak...


Ni la ubat klinik yg aku telan


Hok ni ok dak..Breacol


Ni mcm tradisional....Hurix Gamat



Hok ni jauh mai..dr afrika tu


Woods mcmana...ok tak??


Hok ni utk kahak....rasanya kena beli kot sbb aku ni banyak jer kahak


Geng...pls ek inform aku yer kalau mana2 ubat yg korang rasa ok :)

10 comments:

  1. Replies
    1. oh hok Afrika ek...ekekeke...jauhnya.....:)

      Delete
  2. I pun skrg tgh batuk selsema. I beli ubat DCM Expectorant dari farmasi, i rasa klinik pun ada jual, mujarab tapi confirm high. Ambik malam je la

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh iyer...thanks 4 d info...sesuai kan..i pun baru lega sema2 la ni + batuk n kahak....nti i try tanya kat farmasi tgk..tak tahan la batuk ni

      Delete
  3. assalamualaikum..

    kne byk minum air suam nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...banyak gak la ryna minum.....huhu...sampai tak larat asyik pi toilet ja lak...huhuhu

      Delete
  4. sy suka ubat batuk cap ibu dan anak tu je..sb manis....hok klinik x leh telan la...pahit...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan anie...yg manis baru sedap telan....ryna tak tahan sgt la..tak sedap pun tibai gak la....letih batuk ni

      Delete
  5. akak pernah kena batuk 30 hari (sebulan batuk tak baik2)..
    mcm2 kak dah try, kuar masuk klinik. yg lalok, tablet, liquid semua tak jalan. akhirnya seorang kawan rekomen madu PRM(iran) alhamdulillah.la ni, kalau batuk sikit2 pun...bancuh madu saja, tak pernah beli ubat batuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lamanya akak batuk yer.....oh madu ok ek..ada gak la cr kat pakcik google....org kata elok....nak cari kat mana kak madu tu

      Delete